Fleksibel flåde Fleksibel flåde
Forbrugsafregning Forbrugsafregning
Rapport funktion Rapport funktion
Nøgle via smartphone Nøgle via smartphone
Bæredygtig profil Bæredygtig profil
Ingen administration Ingen administration
Horsens Kommune deler bil med byens borgere

Horsens Kommune deler bil med byens borgere

Horsens Kommune viser vejen for bæredygtig transport ved at tilbyde el-delebiler til kommunens ansatte og borgere.

TADAA!-reserveret

TADAA! har implementeret fire delebiler i Horsens kommune, som reserveres til medarbejdere i arbejdstiden og er til rådighed for alle borgere resten af døgnet. Det giver fleksibel mobilitet, grøn transport og ingen administration - til en fast månedlig ydelse.

Vi kalder det TADAA!-Reserveret.

Nemt at booke delebil i arbejdstiden

En af de medarbejdere hos Horsens Kommune, som allerede bruger delebilen, er Jonas Telling Johansen på 38 år. Som bygningskonstruktør arbejder han med vedligeholdelse og drift ved Ejendomscenteret.

”Jeg bruger nok delebilen fra TADAA! et par gange om ugen, når jeg skal ud til de institutioner, hvor jeg har ansvaret for vedligeholdelsen,” fortæller Jonas Telling Johansen.

Elbil er sund fornuft For Jonas og hans medarbejdere er det ikke bare en fordel, at delebilen fra TADAA! står nemt til rådighed. Det er også en styrke, at delebilen er en elbil.

”Det er sund fornuft at bruge delebilen frem for sin egen bil, og særligt fordi det er en elbil. Hvis man vil være grøn, skal man også gøre noget godt for miljøet, og med en elbil, der kører på vindenergi, er vi som ansatte i kommunen med til at støtte op om miljøet,” lyder det fra Jonas Telling Johansen.

 

Skolelærer vælger delebil til

Iben Kjær bor også Horsens, arbejder som skolelærer og er flittig bruger af delebil fra TADAA!

"Jeg bruger nok TADAA! omkring fem gange om måneden, og det giver rigtig god mening for mig. Mit behov for en bil er ikke så stort, og derfor kan det betale sig for mig rent økonomisk at have en delebil".

Fri for offentlig transport

Iben har været medlem af TADAA! siden sommeren 2017 og bruger bilen til flere forskellige gøremål i hverdagen - blandt andet til at besøge sin kæreste i Stilling og køre til brunchaftaler i Aarhus.

"Hvis jeg ikke havde haft muligheden med TADAA!, så havde jeg nok taget det offentlige. Men jeg synes, at det kan være besværligt at være afhængig af andre på den måde".

Fordele ved delebilsordningen:

Ved at dele bilerne med borgerne, bliver bilerne benyttet døgnet rundt. Det giver smart udnyttelse af ressourcerne. Bilernes centrale placering i midtbyen gør det desuden aktraktivt for byens borgere at benytte bilerne.

Når medarbejderne skal køre i arbejdstiden, opfordres de til at køre elbil i stedet for deres egen private bil. Det sparer kommunen for penge på kørselsgodtgørelseskontoen. Herudover er der ingen administrationsomkostninger forbundet med at køre bil, da medarbejderne selv booker bilerne og låser dem op ved hjælp af TADAA!s app på telefonen. Der er derfor intet krav til et fysisk nøgleskab hos kommunen.

Det er ikke kun administration, som kommunen sparer. Bilerne fra TADAA! kører på el fra vindstrøm, og derfor sparer kommunen miljøet for CO2 udledning.

Primære fordele

  • Smart udnyttelse af ressourcerne
  • Ingen administrationsomkostninger
  • Sparer kommunen miljøet for CO2 udledning.