Fri km Fri km
Fri strøm Fri strøm
Ingen binding Ingen binding
24/7 support 24/7 support
Forsikring Forsikring
Vejhjælp Vejhjælp
Kør grønt - hvad er mulighederne?

Kør grønt - hvad er mulighederne?

Sæt grønt aftryk på transporten

Er du studerende, jobsøgende, fuldtidsansat, pensionist eller noget helt andet, så er behovet for at kunne bevæge sig fra sted til sted helt universelt.  

De fleste af os ønsker at nå frem til vores endelige destinationer på nemmeste og hurtigste vis, mens stadigt flere begynder at tænke over at kunne sætte et grønnere aftryk på farten. 

Her kan du læse mere om, hvilke muligheder du har for aktivt at bidrage til en grønnere kørsel – skræddersyet efter dine behov til transport.  

Flere vælger delebil frem for egen bil

Hvad der før i tiden mere eller mindre blev opfattet som et eksperiment eller en forbipasserende trend, er nu blevet hverdag for mange danskere, der i stigende grad vælger delebilerne frem for at investere i deres eget køretøj.  

Der er mange væsentlige grunde til, at delebilen kan være den rette løsning på behovet for at komme frem og tilbage fra diverse gøremål. Det kan nemlig være ganske fordelagtigt at hoppe med på bølgen og dermed både hurtigt, praktisk og komfortabelt efter behov erhverve sig en delebil til at dække sine transportmæssige behov– alt sammen mens du sætter dit eget præg på den grønnere kørsel.  

Delebilen fra TADAA! kører på el og kan være den rette løsning for mange unge, studerende og enlige bosat i byområder, hvor de nærmeste delebiler vil være til at finde inden for overskuelige distancer.

Få adgang til delebil, når du har brug for det.

Betal kun for den tid du bruger bilen

Ved delebilsordningen kan du, når behovet skulle opstå, låne en elbil i nærheden af dig og kun skulle tænke på omkostningerne i forbindelse med oprettelsen og for den tid du bruger bilen. Som særlig bonus vil du ved at benytte TADAA!s elbiler ikke skulle tænke på kilometertaksten, da du kun bliver pålagt betaling for den tid, hvor du reelt set er i besiddelse af bilen. Samtidig kan du lade bilen gratis på E.ON og Clever ladestandere i hele Danmark.  

Det er inkluderet i dit delebilsabonnement fra TADAA!

Genial når du skal bruge bil engang imellem

TADAA! fungerer rigtig godt, når du har behov for bil engang imellem eller du har mulighed for at planlægge dine køreture. Det kan ofte være et godt supplement til offentlig transport, som er god til de mere spontane ture, hvor du er fleksibel i forhold til afgang og hjemkomst  

Se om du kan få TADAA! 

Vær produktiv på farten

Udover de populære delebiler, er der naturligvis muligheden for at ty til den offentlige transport, der står til rådighed med gode løsninger på dine behov for at komme rundt omkring. Den offentlige transport henvender sig til dig, der ikke har noget imod at køre i fællesskab med andre og er fleksibel med tidspunkter for afgang og ankomst. Desuden kan kørsel med den offentlige transport også være en fordel for dig, der godt kan lide at have muligheden åben for at være produktiv på farten og måske ordne alle de små, praktiske ting, så fritiden derhjemme bliver aflastet på forkant.

Fordel for dig uden kørekort

En særlig fordel ved offentlige transport er, at du ikke behøver at skulle bekymre dig om erhvervelse af kørekort, vejforhold og andre praktiske anliggender fra trafikken – du sætter dig ganske enkelt bare til rette og bliver kørt frem til din ønskede destination.

Når du ofte skal på farten

Er du en af de mange, der kan nikke genkendende til en hverdag, der føles fyldt til randen med pligter, ofte forlanger hurtige beslutninger og generelt kræver, at du er dynamisk og har forudsætningerne for hurtigt at komme fra sted til sted? Så kan købet af egen bil være løsningen, der letter for den unødvendige stress og jag i dagligdagen.  

Købet af egen bil henvender sig nemlig i høj grad til dig, der hverken har tid eller lyst til at skulle gå ud til busstoppestedet og fumle med paraplyen under piskende regn eller bruge tid på at finde en nært tilgængelig bil eller anden form for transport, når behovet for at flytte sig opstår. 

Hvis du oftest er at finde på farten, slapper af ved og nyder at sidde bag rattet og opfylder tommelfingerreglen om et kørselsbehov på mindst 3.000 km om året, vil din egen bil bidrage med størst mulig fleksibilitet og lavere omkostninger på længere sigt.

Til den rutinerede hverdagsbillist

Nogle af de mest væsentlige fordele for dig vil f.eks. være, at du vil kunne tage bilen præcis, når du skal bruge den, uden at skulle planlægge hverken afhentnings- eller leveringssted og tidspunkt. Du vil også opleve plusser på kontoen, hvis du er en rutineret hverdagsbillist, der på daglig basis rejser til og fra arbejde. 

Derudover er købet af egen bil fordelagtigt for dig, der er bosat i et mindre byområde, og derfor ikke har mulighed for at opsøge den nærmest tilgængelig delebil eller orker at tilpasse dig de nødvendige ture gennem offentlig transport. Til gengæld står du selv for udgifter til vedligehold, service og forsikringer, hvilket du som delebilist ikke skal bekymre dig om.  

Er du interesseret i at købe en elbil? Så er der faktisk mulighed for at købe brugt. Se et udvalg af elbiler.  

Hop på cyklen

Hvis du en af dem, der som regel på daglig basis færdes indenfor en overskuelig radius, nyder den friske luft omkring dig og måske aldrig blev helt komfortabel med hverken at sidde bag rattet eller befinde dig i ustyrlige køretøjer og trafik, så kan dit grønne præg på trafikken sætte et mærkbart aftryk.

På trods af, at der efterhånden findes mange gode og effektive løsninger og tiltag skabt med henblik på at bidrage til den grønnere kørsel, er der naturligvis stadig intet der slår en klassisk gåtur eller den motorfrie cykling.

Gennem denne bilfrie løsning slipper du også for at skulle tage stilling til de mere krævende elementer af et bilejerskab – du behøver nemlig ikke skænke hverken forsikringer, vedligeholdelse eller andre praktiske anliggender en eneste tanke. 

Suppler andre transportmuligheder

Når der til tider er for langt til at hoppe på cyklen og det bliver en nødvendighed at tage på de lidt større udflugter udover de vante dagligdagsrammer, kan du stadig ganske let finde vej ved hjælp af offentlig transport.

Toge, busser, letbane og metro står selvfølgelig altid til rådighed og kan tage dig mod mere fjerne kanter – alt sammen mens du stadig effektivt minimerer og kontrollerer dit personlige CO2-udslip og samtidig støtter den offentlige trafik.

Bor du ovenikøbet i et område, hvor der er delebil tilgængelig, har du også mulighed for at gøre brug af en delebil i de sjældne tilfælde behovet for bil skulle opstå. Med TADAA! kan du nemlig nøjes med at betale pr. tur du kører og skal ikke tænke på månedlige udgifter til et abonnement, du ikke gør brug af.  

Indlægget er skrevet i samarbejde med hey:mate