Fri km Fri km
Fri strøm Fri strøm
Ingen binding Ingen binding
24/7 support 24/7 support
Forsikring Forsikring
Vejhjælp Vejhjælp
Delebilen gør hverdagen lettere

Delebilen gør hverdagen lettere

Da 57-årige Lisbet Kjeldsen skulle spare penge, solgte hun bilen og flyttede fra land til by. Nu kører hun delebil i snit en gang om ugen, fordi det gør hverdagen lettere.

Vi mødte Lisbet Kjeldsen i oktober 2017 til en snak om delebiler.

Med mindre end to kilometer på arbejde, har Lisbet Kjeldsen ikke brug for en bil i hverdagen. Hun klarer hverdagen på gåben eller cykel. Men omkring en gang om ugen bruger hun en miljøvenlig delebil fra TADAA! til at klare forskellige ærinder.  

"Delebilen gør hverdagen lidt lettere. Og så kan jeg godt lide at køre bil," siger hun.  

 

Farvel til den gamle bil 

Hun har været vant til at have bil. Men i august 2016 valgte hun at sige farvel til den Citroën C3, som hun havde haft i flere år. Dengang boede hun i et boligforeningsrækkehus i landsbyen Hårup i den nordlige del af Aarhus Kommune.  

"Men da min datter fyldte 18, mistede jeg nogle børnepenge og så havde jeg ikke råd til at bo der mere. Jeg havde heller ikke råd til at have bil, så jeg ville flytte tættere på mit arbejde og børnenes aktiviteter," fortæller hun fra sin nye lejlighed i Lindholmparken i Aarhus Nord. Boligen er en blandt 216 boliger en afdeling 28 hos boligforeningen Boligkontoret Aarhus.  

Nu er arbejdet som bioanalytiker på Aarhus Universitetshospital på Oluf Palmes Allé kun en gåtur væk, ligesom datterens handelsskole på Vejlby Centervej kan klares på 10 minutter på gåben.  

Lisbet Kjeldsen

Det er skønt, at jeg med delebilen en gang i mellem kan byde ind på at køre mine børn i stedet for, at de skal køre med andre hver gang.

Lisbet Kjeldsen Laborant, Aarhus Nord

Medlem af delebilsordning 

"Jeg vidste, at jeg ikke havde råd til at have bil, så jeg regnede med, at jeg skulle klare mig uden. Så ville jeg tage bussen, når jeg skulle besøge min familie i Ryomgaard, Rønde og andre steder på Djursland," siger hun og fortsætter: 

"Jeg undersøgte på nettet, om der var delebiler i nærheden af den nye lejlighed, for jeg har nogle venner i Roskilde, som bruger delebil, men jeg fandt ikke nogen." 

Derfor meldte hun sig også straks til delebilsordningen TADAA!, da den åbnede i Lindholmparken i januar 2017. Hun bruger sit abonnement på til indkøb, hente og bringe ting og hjælpe sine børn. Skal hun ind i Aarhus C, tager hun bussen med sit rejsekort for ikke at bøvle med parkering.  

"Min datter kører ofte med en venindes far, når de skal til fest i Stavtrup, for eksempel. Det er skønt, at jeg med delebilen en gang i mellem kan byde ind på at køre dem i stedet," siger hun.  

Hun booker sjældent bilen lang tid ud i fremtiden; de fleste ture er spontane.  

"Jeg kender et sted, hvor de lige nu sælger æbler fra egen plantage og det vil jeg gerne besøge," siger hun om næste mulige tur i delebilen.  

Mine seneste tre ture i delebilen

Mit kat skulle have mad

I torsdags kl. 16-17:30.

Jeg skulle hente 4 kg kattemad i en dyrebutik. Og så kørte jeg spontant i IKEA for at hente en lampe.

Køleskabet skulle fyldes

Lørdag for en måned siden kl. 11.15-12:15

Jeg købte ind.

Hjælpe min datter

Torsdag for en måned siden, kl. 23:15-23:45.

Min datter var ude i nattelivet, men havde glemt sin pung. Så kørte jeg ned i byen med den til hende.

Find den nærmeste TADAA!-bil

TADAA!s delebiler findes i flere byer i Jylland og på Fyn. Klik på linket for at se, om du kan få TADAA!

Ka' jeg få TADAA!