Fri km Fri km
Fri strøm Fri strøm
Ingen binding Ingen binding
24/7 support 24/7 support
Forsikring Forsikring
Vejhjælp Vejhjælp
Delebil på Katrinebjerg gør hverdagen mere fleksibel

Delebil på Katrinebjerg gør hverdagen mere fleksibel

I august 2018 indførte Pensionskassen JØP og delebilsvirksomheden TADAA! eldelebil ved boligblokken Katrinebjerg nær Aarhus Universitet. Her har flere ikke adgang til en bil og kommer derfor omkring til fods, på cykel eller med offentlige transportmidler.

 

Mette har boet på Katrinebjerg i halvandet år og læser engelsk og historie på 5. semester på Aarhus Universitet. Som mange andre unge i Aarhus kommer hun til dagligt omkring på sin cykel eller med offentlig transport.

Jeg cykler og bruger bus, når jeg skal omkring i Aarhus og tager toget, når jeg skal besøge familien i Esbjerg eller besøge venner, som bor længere væk. Nogle gange har jeg bare brug for mere fleksibilitet for f.eks. at undgå for mange skift mellem bus, cykel og tog – og også for at have mere frihed til selv at bestemme, hvornår jeg tager afsted og kommer hjem”, forklarer Mette Krause Sørensen.

Det tog hende ikke lang tid at se fordelene ved en delebil, da hun først blev opmærksom på muligheden.

Jeg blev opmærksom på bilen, da den stod der, og jeg fik en flyer i postkassen. Jeg tænkte, det var en smart løsning. Jeg kan rigtig godt lide ideen med delebiler. Hvorfor eje en bil selv, når jeg ikke altid har brug for en? Så er det smartere at deles om den - og så var det bare ekstra fedt, at det var en elbil”, siger Mette Krause Sørensen.

Har oplevet for mange aflyste togture

Mette kommer oprindeligt fra Esbjerg, hvor hendes familie stadig bor. Derfor er hun flittig bruger af togruten fra Aarhus til Esbjerg. Med delebilen kan hun nu sige farvel til bekymringer og aflyste togture eller forsinkelser.

Jeg har oplevet lidt for mange aflyste togafgange eller forsinkelser, når jeg skal hjem og besøge familien. På lørdag skal jeg faktisk til Esbjerg og fejre rund fødselsdag i familien. Her passer delebilen perfekt ind, da jeg skal tilbage til Aarhus om eftermiddagen samme dag. Den sparsomme tid jeg har derhjemme vil jeg helst ikke bruge på transport, men på at være sammen med familien”, siger Mette.

Turen til Esbjerg i delebil er for Mette på 166 km. Det betyder, at Mette skal lade én gang hver vej for at komme frem og tilbage. Samlet tager det derfor Mette omkring to og en halv time at komme frem og tilbage. Med delebil fra TADAA! betaler du kun for den tid, du bruger bilen i – og der er fri km. og opladning i hele landet. Mette og de andre brugere af delebilen skal derfor ikke tænke på uforudsete udgifter til reparationer, vedligehold, service eller andet – alt er inkluderet.

 

Jeg synes bilen fungerer rigtig godt. Den er pæn og ren, og det virker til at folk respekterer, at vi deles om bilen. Den har samtidig været ledige alle de gange, hvor jeg skulle bruge den - det er rigtig fedt. Jeg synes faktisk, prisen er helt fair i forhold til den ekstra komfort og fleksibilitet, som jeg får, hvis man sammenligner med at skulle tage bus eller cykel i regnvejr.

Mette Krause Sørensen Studerende på Aarhus Universitet

Delebil gør området attraktivt

Den miljøvenlige delebil er resultatet af JØP’s samarbejde med ejendomsadministrationsselskabet DEAS, E.ON, der tilbyder ladeløsninger til elbiler, og delebilsordningen TADAA!.

Projektet har længe været undervejs og begyndte med, at vi skulle installere en ladestation til elbiler foran ejendommene på Katrinebjergvej. Det ledte til tanker om, hvordan vi kunne gøre lejlighederne mere attraktive for potentielle lejere. Det er derfor dejligt, at vi nu kan involvere beboerne og introducere dem til delebilen”, siger Lars Blaabjerg Christensen, Senior Asset Manager i JØP.

Fedt at deles om tingene

Delebilen på Katrinebjerg er tilgængelig for både beboerne i Katrinebjerg, men også for alle andre i omegnen, som har brug for en bil en gang imellem. Det passer Mette rigtig fint, som ikke selv har behov for at eje sin egen bil.

Jeg synes, en delebil til et boligkompleks som Katrinebjerg er en kanon ide. Det giver os uden bil mulighed for at drage fordel af en bil når vi skal handle stort ind eller skal en tur til IKEA. Der er det noget nemmere end at skulle bakse med store tasker eller møbler i bussen”, fortæller Mette.