Fri km Fri km
Fri strøm Fri strøm
Ingen binding Ingen binding
24/7 support 24/7 support
Forsikring Forsikring
Vejhjælp Vejhjælp
Randers Kommune deler elbiler med byens borgere

Randers Kommune deler elbiler med byens borgere

I samarbejde med firmaet TADAA! og VERDO A/S har Randers Kommune anskaffet to elbiler, så medarbejdere kan komme til og fra opgaver ude af huset på grøn og bæredygtig vis. Uden for almindelig arbejdstid er bilerne til rådighed for byens borgere.

27. august 2021


”De nye elbiler er et godt eksempel på en bæredygtig tankegang, som jeg rigtig gerne ser mere af. Her løser vi en intern udfordring og skaber en fleksibel og grøn transportform for medarbejdere i Randers Kommune. Samtidig deler vi bilerne med byens borgere på tidspunkter, hvor vi ikke selv skal bruge dem. På den måde kan bilerne være til gavn hele døgnet,” siger borgmester Torben Hansen.

I alt har Randers Kommune anskaffet to elbiler, som bliver stillet til rådighed i et samarbejde med firmaet TADAA! og VERDO A/S.

Konkret er bilerne reserveret til medarbejdere på hverdage i tidsrummet 08.00-16.00. Resten af døgnet og i weekender er bilerne tilgængelige for alle byens borgere, der kan booke dem gennem TADAA! mod betaling.

Godt samarbejde

”Vi glæder os til at introducere medarbejdere og borgere i Randers Kommune for delebiler på grøn strøm. En delebil giver rigtig god mening, hvis man en gang imellem har behov for en bil, når der skal handles stort ind eller besøges venner uden for den offentlige transports rækkevidde. Tak for et rigtig godt samarbejde til Randers Kommune og VERDO”, siger Anker Hedegaard, som er Senior Forretningsudvikler ved TADAA!.

De nye biler kører på el fra vindstrøm, og de får strøm fra ladestandere, der er sat op i et samarbejde med VERDO A/S.

”Udbygningen af infrastrukturen til ladestandere er vigtig for, at der kommer flere elbiler i fremtiden. Derfor er vi glade for samarbejdet, hvor vi kan bidrage med vores Charge-ladestandere til kommunens delebiler. Flere ladestandere giver bedre muligheder for at lade op i lokalområdet, når der er behov for det, og det er et skridt i den rigtige retning,” siger Daniel Bylling-Westergaard, udviklingschef i Verdo.

Et skridt på vejen for klimaet

Randers Kommune har som mål at være klimaneutral i 2050, og kommunen arbejder efter de standarder for klimaplanlægning, der er udviklet af nogle af verdens mest klimaambitiøse byer i det internationale bynetværk C40.

”De nye elbiler løser selvfølgelig ikke alverdens klimaudfordringer alene, men det viser, hvordan private og offentlige aktører kan samarbejde til gavn for klimaet. Netop den form for samarbejder er afgørende, hvis vi skal nå de ambitiøse mål, vi har sat i Klimaplan 2050,” siger Torben Hansen.

De nye elbiler står parkeret i gården ved Håndværksmuseet, og før man kan booke bilerne skal man oprette sig som bruger hos TADAA!. Man skal desuden hente en app, som man skal bruge for at låse bilen op, når man skal af sted.