Fri km Fri km
Fri strøm Fri strøm
Ingen binding Ingen binding
24/7 support 24/7 support
Forsikring Forsikring
Vejhjælp Vejhjælp
Grønne delebiler til sejlende turister på Sydfyn og Langeland

Grønne delebiler til sejlende turister på Sydfyn og Langeland

Fra juni til august vil to el-delebiler i Lundeborg og Rudkøbing holde klar til at transportere sejlende turister rundt på land. Bag initiativet er GO2Green og delebilsvirksomheden TADAA!.

03. juli 2019


Sejlende turister får i to måneder i løbet af sommerferien mulighed for at opleve mere af Sydfyn og Langeland end hvad der kan ses fra havnen. Fra midten af juni vil to el-delebiler nemlig holde klar til at transportere dem rundt på det smukke Sydfyn og Langeland.

”Vi får flere og flere sejlende turister til både Sydfyn og Langeland – det er vi rigtig glade for. Med det her initiativ, giver vi dem mulighed for at komme længere ind i landet og opleve nogle af de seværdigheder, som ikke kan nås i gå og cykelafstand. Det håber vi kan bidrage til at trække turisterne længere ind i landet og give dem oplevelser, som de normalt ikke vil få”, siger Niels Christian Nielsen, Projektleder i GO2Green, som er initiativtager til el-delebilerne.

El-delebilerne vil i første omgang være tilgængelig fra midten af juni til midten af august 2019. Her vil én delebil holde fast i Biblioteksgården i Rudkøbing og én på havnen i Lundeborg.

Enkel oprettelse og betjening

Det er delebilsvirksomheden TADAA!, der har delebiler i en række byer i Jylland og på Fyn, som leverer el-delebilerne.

Prisen for at bruge el-delebilerne vil være 30 kr. per påbegyndt halvtime, mens der også er mulighed for at booke et helt døgn for 495 kr. Det eneste det kræver, for at bruge delebilerne, er et gyldigt kørekort og at man opretter sig som medlem af TADAA! via deres hjemmeside.

”Vi glæder os rigtig meget til at få el-delebilerne ud at køre på Sydfyn og på Langeland. Delebiler giver god mening, hvis man står og har brug for en bil her og nu. Her passer sejlende turister glimrende ind” forklarer Mathias Majlund, Senior Product Manager ved TADAA!.

Delebilerne fra TADAA! betjenes via en app på mobiltelefonen, hvor man hurtigt kan oprette sig, booke en tur og låse bilen op.

Inspiration til at køre grønt

De to delebiler er grønne elbiler af mærket Renault Zoe, og det er bestemt ikke en tilfældighed. GO2Green arbejder konkret med at fremme den grønne udvikling i det sydfynske område – bl.a. ved at inspirere folk til at tænke miljørigtige løsninger ind i deres hverdag.

“Vores mål er at reducere vores samlede energiforbrug, skåne miljøet og bane vej for bæredygtig vækst. Her er de to grønne delebiler et konkret initiativ, som forhåbentlig kan åbne folks øjne for transport på en grøn og bæredygtig facon“, siger Niels Christian Nielsen.

For en god ordens skyld skal det siges, at det ikke er et krav, at man er sejler for at bruge bilerne.

Delebilerne er frit tilgængelige for alle borgere, som godt kunne tænke sig at køre el-delebil.